You are currently viewing 3 tips til dig, der skal arrangere fastelavnsfest

3 tips til dig, der skal arrangere fastelavnsfest

Fastelavn er en fremragende anledning til at holde en fest – enten for dine egne venner eller for dine børn og deres venner. Hvis du er i tvivl om, hvordan du afholder den perfekte fastelavnsfest, får du her tre gode tips, som du kan lade dig inspirere af.

Når det er fastelavn, skal man klæde sig ud. Det er dog ikke det eneste, da der er en lang række andre ting, du også skal være opmærksom på, hvis du vil sikre, at fastelavnsfesten bliver en succes. Fastelavn er fyldt med traditioner, som du nødigt skulle ændre for meget ved.

#1: Vælg den rigtige fastelavnstønde

Først og fremmest er det vigtigt, at der er styr på fastelavnstønden – og her er det væsentligt, at du vælger den rigtige. For selvom man ikke skulle tro det, så er der en lang række faktorer, som har afgørende indflydelse på, hvilken du skal vælge.

Du bør overveje, hvem der skal slå katten af tønden. Hvis det udelukkende er børn, bør du vælge en fastelavnstønde, som er til at slå hul på, selvom børnene ikke slår så hårdt. Fastelavnstønder kommer i forskellige størrelser, og de kan være utroligt robust, så sørg for at vælge én, som er til at slå i stykker.

#2: Konkurrence om bedste udklædning

Der skal naturligvis kåres en kattekonge og en kattedronning. Det er vigtigt, men det er mindst lige så vigtigt, at gæsterne har iført sig kostumer. Vil du gøre det lidt ekstra spændende, kan du udlodde en præmie til den, der har det flotteste, mest kreative eller avancerede fastelavnskostume på.

Det vil give gæsterne mere blod på tanden, når det kommer til udklædningen – og det er nu engang sjovere, hvis der er nogle vilde og kreative udklædninger blandt de fremmødte. Præmien behøver ikke at være stor, men vælge én, som alligevel giver mod på lidt konkurrence.

#3: Fyld masser af slik i fastelavnstønden

Hvis fastelavnsfestens deltagere primært er børn, gør du klogt i at fylde tønden godt op med slik. Det er vigtigt, at der er nok til alle, så der skal hellere være for meget end for lidt. Du kan med fordel blande noget forskellige slik i, så der er noget til enhver smag. Husk desuden, at slikket skal kunne tåle at ligge i tønden, så det skal helst være i en indpakning. Vælg nogle små slikposer eller fyld den op med karameller, som ikke bliver påvirket af at ligge en trætønde i nogle timer, før der bliver slået hul på den.