You are currently viewing Sådan slår du katten af tønden sikkert

Sådan slår du katten af tønden sikkert

Fastelavn er forbundet med en masse hyggelige traditioner. Den vigtigste for ungerne vil nok være at skulle slå katten af tønden. Det var i hvert fald min yndlingsbegivenhed til fastelavn. At skulle stå spændt i køen og heppe på ens venner der smadrede det ene slag efter det andet på tønden, man håbede aldrig vandt, men de måtte da gerne gøre det nemmere for mig.

Efter man er blevet ældre, er man nok også blevet en smule mere påpasselig omkring tønden. Den kan virke meget voldsom når den bliver hamret til af et boldbat. Vi vil nu gerne hjælpe jer, med at sikre den perfekte tønde slagning. Dette vil vi gøre ved at forberede jer bedst muligt på de sikkerheds mæssige aspekter i skal tænke over.

Fastlavnstønden.dk’s anbefalinger er at man først får skåret reglerne ud i pap for børnene. Hvis børnene er indforståede med de spilleregler der er nødt til at være, så vil selve begivenheden også gå meget mere roligt for sig. En god anbefaling er at der altid står en voksen ved tønden, og aflevere battet til den næste der skal slå. På den måde kan man sikre sig at der ikke er nogen der slår på en tønde der flyver rundt i luften. Dette vil nemlig øge risikoen for uheld, og træsplinter.

Sådan er reglerne for fastelavn

For at sikre at man ikke skal slå på et enkelt bræt der svinger rundt i luften i slutningen af at slå katten af tønden, bør man sætte en anden regel. En god regel har altid været at den der slå bunden ud på tønden bliver kattekonge, og vedkommende der slog før kattekongen bliver kattedronning. På den måde sikrer man sig at der ikke er nogle flyvske brædder, der kan sætte børnene i fare. Derudover er det altid vigtigt at holde afstande til den der slår.

Mange børn vil blive ivrige, og skal lige lidt tættere på for at se hvad der sker. Det er helt ekstremt farligt og skal til hver en tid undgås. Hvis tøndeslagningen foregår indendørs, vil det være en god ide at markere hvor den der slår, skal stå, og hvor køen starter. På den måde er der ingen slinger i valsen. Hvis det derimod foregår udenfor, vil det være en god ide at sætte kegler op. Der skal man dog som voksen være lidt mere opmærksom på at keglerne på mystisk vis ikke flytter sig.