You are currently viewing Sådan gør du: Arrangér den perfekte fastelavnsfest

Sådan gør du: Arrangér den perfekte fastelavnsfest

Fastelavn er en hyggelig tradition, hvor børn og barnlige sjæle får mulighed for at klæde sig ud og slå katten af tønden. Hvis det er dig, der har ansvaret for at arrangere årets fastelavnsfest, så følger her en række gode råd, som du kan hente inspiration fra, hvis du er i tvivl om, hvordan du griber opgaven an.

Gå i gang med planlægningen i god tid

Fastelavn er en sjov og farverig tradition, som oprindeligt markerede starten på fasten inden påsken. I dag er det dog mere en begivenhed, der står i børnenes tegn, hvor det handler om at have det sjovt og klæde sig ud. Hvis det er dig, der står for at arrangere festen, er det derfor væsentligt, at du begynder planlægningen i god tid.

Der er flere ting, du bør have med i dine overvejelser. Eksempelvis skal du finde ud af, hvem du skal invitere til fastelavnsfesten. Her kan du enten sende formelle invitationer ud, eller du kan oprette en begivenhed på sociale medier som eksempelvis Facebook. Det er dog vigtigt at være ude i god tid.

Herudover skal du have fat i en fastelavnstønde, for det er i princippet dét, som hele festen drejer sig om. Og så selvfølgelig også udklædningerne. Find fastelavnstønder til din fastelavnsfest her, hvis du er i tvivl. Du kan vælge mellem flere forskellige tønder, men vælg én, som du er sikker på, er af god kvalitet.

Forbered maden til fastelavnsfesten

Fastelavn er ikke udelukkende en tradition, hvor man klæder sig ud og slår katten af tønden. Det er også en begivenhed, som er berømt og berygtet for de søde sager, som tønden indeholder. Hvis du skal holde en decideret fastelavnsfest, så er det også en god idé at planlægge et rigtige måltid, som gæsterne kan nyde.

Du bør også lave fastelavnsboller, og det er slet ikke så svært, som man måske skulle tro. Hvis du ikke har erfaring med fastelavnsboller, eller hvis tiden bare ikke er til at bage dem på egen hånd, så kan du altid købe nogle, der er færdiglavede hos din lokale bager. Du kan også købe nogle, som bare skal en tur i ovnen, og så er de klar til servering.